DUBAI, 8 dana 7 noćenja sa doručkom - CIJENA: NA UPIT

TERMINSKI POLAZAK: 01.04. / 29.04. / 19.08. / 02.09. / 16.09./

Dubai se prvi put spominje 1095, a najstarije naselje potiče iz 1799.godine. Službeno je osnovan kao grad 9.juna 1833.godine.Grad Dubai je jedna od omiljenih svjetskih destinacija koja se u posljednjih deset godina razvijala brzinom bez presedana.

Inače jedan od najvećih emirata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Danas grad Dubai broji preko 2.262.000 stanovnika. I jedan je od najataktivnijih turističkih destinacija na svetu.

Situacija u Dubaiju se drastično promijenila pronalaskom nafte, a cijela regija veoma je bogata istom. 1990-ih godina počeli su se graditi objekti koji bi se mogli nazvati svjetskim čudima. Jedan od takvih je hotel Burj Al Arab, koji je jedini hotel sa 7 zvjezdica na svijetu, napravljen u obliku jedra. Uslijedili su poluotok u obliku palme i otoci koji svojim oblikom predstavljaju cijelu površinu Zemlje. Jedan od luksuznih trgovačkih centara je toliko velik da su u njemu smjestili skijašku stazu. Nastao iz pustinje gotovo od nule tijekom posljednjih 20 godina, cijeli grad ima mentalitet konstantne gradnje. To je jedinstveno mjesto na svijetu gdje se sve odvija vrlo brzo a pogotovo izgradnja fascinantnih građevina.

1.DAN SARAJEVO - DUBAI

Sastanak na aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Podjela putne dokumentacije. Let na relaciji Sarajevo – Dubai/Sharjah. Dolazak u Dubai u večernjim satima. Po dolasku slijedi obavljanje carinskih formalnosti te transfer hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.DAN DUBAI - LOKO TOUR

Doručak. Mogućnost za fakultativni razgled Dubaija. Odlazak do prvog umjetnog sagrađenog otoka u obliku palme u Dubaiju, vožnja do hotela Atlantis i kratko zaustavljanje za fotografiranje. Kratka pauza na poznatoj plaži na kojoj se nalazi najpoznatiji hotel u obliku jedra - Burj Al Arab - čudo moderne arhitekture i jedan od najluksuznijih hotela na svijetu. Vožnja autobusom prema džamiji Jumeirah i razgled džamije izvana. Odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu. Posjet muzeju starog Dubaija u kojem se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada, nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri - do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Povratak u hotel. Noćenje.

U cijenu aranžmana je uključeno:
 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo (direktan let)
 • Aerodromske takse
 • Troškove viziranja
 • Smještaj u hotelu 4* u Dubaiju ili Sharjahu na bazi 7 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 sobama po izboru;
  Ogledni hoteli: TULIP INN AL BARSHA, CARLTON HOTEL SHARJAH
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Dubaiju
 • Organizacija putovanja


U cijenu aranžmana nije uključeno:
 • Putničko – zdravstveno osiguranje)
 • Doplate za usluge all inclusive – na upit
 • Doplate za hotele 5* – na upit
 • Fakultativne izlete (opcija će biti ponuđena na destinaciji)
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate
 • Individualne troškove

3.DAN DUBAI - SHOPPING

Doručak. Mogućnost za fakultativnu shopping turu, obilazak najpoznatijih tržnica i shopping centara u Dubaiju: Madinat souka, zlatnog souka, souka sa začinima, Karama tržnice. Poslijepodne predlažemo vrijeme za odmor i razonodu u sklopu hotelskog kompleksa. Povratak u hotel, noćenje.

4.DAN ABU DHABI

Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata kojeg smatraju i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala. Posjeta jednoj od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim obilazak rezidencijalnih četvrti grada, stanka u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira to područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Fakultativni odlazak do najpoznatijeg tematskog zabavnog parka, FERARI WORLD, gdje vam se pruža prilika da sagledate poznati svjetski brand i okušate svoj adrenalin u top spinu pri brzinama i većim od 120 km/h. Animacija i razonoda do večernjih sati. Povratak prema Dubaiju. Povratak u hotel, noćenje.

5.DAN DUBAI - BURJ AL-ARAB

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u jedan od najpopularnijih hotela sa 7* gdje Vam se pruža fascinantan pogled na grad i na prestiž grada - popodnevni čaj u Burj Al-Arabu , jednom od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra. Ili poludnevni izlet u Sharjah, treći po veličini grad u Arapskim Emiratima, historijski gledajući jedan od najbogatijih gradova u regiji, administrativno-poslovni centar Emirata, udaljen samo 15-tak kilometara od Dubaija, poznat po Al Qasba-i „Eye of the Emirates“ – ogromnim kotačem koji nudi prekrasan panoramski pogled na obližnji Dubai. Nakon posjete slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i odmor na ugodnih 30 stepeni. Noćenje.

6.DAN DUBAI - SAFARI

Doručak. Fakultativno - cjelodnevne aktivnosti u pustinji Dubaija. Krenite u svoju avanturu pustinjskim dinama i vozite se posebnim džipovima uz ritmove arapske muzike. Nakon vožnje dolazak u centralni plato gdje ćete biti posluženi tradicionalnom arapskom večerom i gdje ćete biti počašćeni specijalnim trbušnim plesom. Zabava do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN DUBAI - FREE TIME - SHOPPING

Doručak. Dan planiran za posjetu shopping centrima u Dubaiju. Odlazak do obližnjeg outlet stora Dubai outlet mall, zatim odlazak do Emaar shopping centra gdje ćete uživati u najpoznatijim svjetskim brandovima uz sniženja. Povratak u hotel. Noćenje.

8.DAN DUBAI - SARAJEVO

Rani doručak. Odjava iz hotela u ranim jutarnjim satima. Let na relaciji Dubai – Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.

Dokumentacija za vizu:

• Važeći pasoš (od dana polaska minimalno 180 dana) skeniran i dostavljen u boji;
• 1 slika sa bijelom pozadinom formata za pasoš / putovnicu;
• Participacija iznosa za vizu.

NAPOMENA:

Ako se krećete u javnosti, oblačite se pristojno, pokrivenih ruka i noga. U hotelima i plažama se možete šetati u kupaćem kostimu ali ne i u „toplesu“. Ukoliko putujete u vrijeme Ramazana, zabranjeno je javno jesti po danu čak iako niste Musliman. Ukoliko niste u braku, savjetujemo vam da to ne naglašavate previše. Ljubljenje i držanje za ruku se smatra neprimjerenim ponašanjem na svim javnim mjestima.
Obratite pažnju kad se pakujete. Unošenje pornografije, svinjetine i droge mogu vam stvarata ozbiljne probleme sa policijom. Ukoliko nosite ljekove,obavezno ponesite i ljekarske izvještaje.Zabranjeno je i unositi umjetnička djela koja nisu u skladu sa Islamskim načelima, ili bilo kakav materijal koji promoviše drugu religiju.

Contact us