SEYCHELLES, 9 dana 7 noćenja sa doručkom

TERMINSKI POLAZAK: 01.04. / 29.04. / 19.08. / 02.09. / 16.09.

Sejšeli su otočna država u zapadnom Indijskom oceanu, udaljena oko 1.600 km od obale Afrike, sjeveroistočno od Madagaskara. Okružuju ih sljedeće otočne države i teritoriji: Mauricijus i Reunion na jugu, Komori na jugozapadu i Maldivi na sjeveroistoku. Sejšeli se sastoje od 115 otoka u Indijskom oceanu, od kojih su 33 naseljena. Otoci koji čine srce arhipelaga (Mahé, Praslin, La Digue) su zapravo Mikrokontinenti. Nisu ni koraljnog ni vulkanskog porijekla, nego se sastoje od granita. Ostali otoci su većinom koraljnog porijekla. Glavni grad Victoria se nalazi na otoku Mahé na kojem živi 80% stanovništva Sejšela. Na istom otoku se nalazi i najviši vrh Sejšela, Morne Seychellois visok 905 metara. Arapski trgovci su bili prvi koji su ugledali tada nenaseljene Sejšele, a prvi Europljani koji su stupili na ove otoke su bili Portugalci 1505. godine. Francuzi su preuzeli kontrolu nad otocima 1756. godine i nazvali ih Sejšeli po tadašnjem francuskom ministru financija Jean Moreau de Sechellesu. Britanci su preuzeli kontrolu nad otocima 1814. godine. Od 1976. godine Sejšeli su nezavisna država i članica Commonwealtha i Frankofonije.

Budući da ne postoje domoroci na Sejšelima, lokalno stanovništvo se sastoji od useljenika. Većinom su to Francuzi, Afrikanci, Indijci i Kinezi. Francuski i Engleski su službeni jezici u državi zajedno sa Sejšelskim kreolskim, koji je nastao iz Francuskog jezika.
Većina stanovništva su kršćani, od kojih je najveći broj katoličke vjeroispovjesti.
Temperatura na Sešelu je tokom cijele godine jednaka , sa vrlo malim oscilacijama, dnevena ugodnih 30c a noćna oko 24C tako da možete uživati u blagodatima sunca I kupanja tokom cijele godine.
Ostavljamo vama na izbor koje izlete želite I šta sve želite posjetiti. Glavni grad Sešela je Viktorija – ujedno I najmanji glavni grad na svijetu, ali je pogat raznim kulturno-historijskim znamenitostima. Preporućujemo vam Hindu hram - Tempio Hindu zbog svje zanimljive arhitekture I fresaka, minijaturnu kopiju Big Bena sata u Londonu, Botaničku baštu, muzej Pirate cove – sa raznim predmetima iz toga vremena, UNESCO zaštićeni park Vallee De Mai, največu planinu Morne Seychellois – sa ogromnim biljkama mesožderima i mnogo više.

Kad stignete na Sejšele, u pasoš dobijete pečat u obliku Coco de mera. U pitanju najveće sjeme na svijetu i nalazi se samo u ovoj zemlji, a specifičan je po tome što podsjeća na ženske i muške polne organe.

U cijenu aranžmana je uključeno:
 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Doha – Mahe/Sejšeli
 • Aerodromske takse
 • Smještaj u hotelu 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama;
  Ogledni hotel: ILES DES PALMES HOTEL, SUNSET BEACH HOTEL, CORAL STRAND SMART, AVANI SEYCHELLES itd.
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom na Baliju
 • Organizacija putovanja


U cijenu aranžmana nije uključeno:
 • Putničko – zdravstveno osiguranje)
 • Doplate za usluge all inclusive – na upit
 • Doplate za hotele 5* – cca 300,00 KM po osobi
 • Fakultativne izlete (opcija će biti ponuđena na destinaciji)
 • Individualne troškove

Ovo je jedino mjesto na svijetu gdje možete vidjeti neobično stablo meduze, a vrlo zanimljive su i džinovske kornjače koje mogu živjeti i preko 200 godina.
Nije neobično ni da u po bijela dana ugledate nekog čudnog šišmiša. Lokalno stanovništvo kornjače drži u vrtovima kao svoje ljubimce, veliki su zaljubljenici I tretiraju ih I kao domaće životinje a često služe kao motive na suvernirima, odjeći etc..
Uz pješćane plaže, internationalnu kuhinju, toplo more, ljubazne i opuštene domaćine, mnošto ponuđenih izleta ovaj odmor će Vam zasigurno ostati u dugom i nezaboravnom sjećanju.

Vrlo je važno da imaš autentičnu potvrdu o kupovini, tj da dobiješ sertifikat. Od 2017. godine uveden je zakon koji strogo pazi na krijumčarenje ove vrste, pa u slučaju da te uhvate sa ovim na aerodromu, bez da imaš pravu potvrdu, možeš završiti i u zatvoru.

1.I 2.DAN SARAJEVO - DOHA - MAHE/SEJŠELI

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijtenje prema Dohi u 12:35h. Dolazak u Dohu, presjedanje na let prema Otoku Mahe u cca 02:00h. Po dolasku transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3.-8.DAN MAHE/SEJŠELI

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje, odmor i relaksaciju. Mogućnost za organizovanje fakultativnih izleta. IZLETI: RAZGLED OTOKA MAHÉ, cjelodnevni izlet Doživite najveći od svih otoka u cjelodnevnom izletu po otoku Mahé. U glavnom gradu Viktoriji možete se upustiti u kupovinu, zatim ćete posjetiti nacionalni park Morne Seychellois, uživati u prekrasnom pogledu s povijesnih ruševina Mission i razgledati tvornicu i plantaže čaja u Morne Blancu. Uključen ručak. RAZGLED OTOKA PRASLIN & LA DIGUE, cjelodnevni izlet Cjelodnevni izlet započinje posjetom farmi bisera, zatim slijedi lokalitet Svjetske baštine Vallée de Mai. Nakon istraživanja jedinstvene šume palmi, posjetit ćete plaže Cote d'Or i Anse Lazio gdje ćete moći uživati u ručku u jednom od lokalnih restorana, a potom i u kupanju na jednoj od najljepših plaža na svijetu. NACIONALNI PARK MARINE, cjelodnevni izlet Putovanje brodom kojim ćete istražiti podmorski svijet tropskih koraljnih grebena. Na cjelodnevnom izletu vidjet ćete zadivljujuću raznolikost morskih organizama tropskih mora. Uživati možete u tipičnim kulinarskim specijalitetima i provesti poslijepodne plivajući ili jednostavno ljenčariti na suncu. Ukoliko ste ljubitelj ronjenja, iskoristite mogućnost unajmljivanja opreme za ronjenje. SEJŠELI IZ ZRAKA – LET HELIKOPTEROM Spektakularna ljepota otočja Sejšeli najbolje se može doživjeti iz zraka. Iskoristite mogućnost i rezervirajte let helikopterom iznad arhipelaga (maksimalno 4 osobe). Letovi u trajanju od 15 – 30 minuta.

9.I 10.DAN MAHE/SEJŠELI - DOHA - SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer prema aerodromu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u 18:35h. Dolazak u kasnimvečernjim satima u Dohu. Slobodno vrijeme, te presjedanje na let prema Sarajevu u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Sarajevo cca 11:35h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Contact us