BALI, 9 DAYS TOUR - HTL4*, 01.01.-31.10.2019. PRICE: ON REQUEST

Bali je najpopularnije otočko odredište za odmor u indonezijskom arhipelagu. Otok je dom drevne kulture koja je poznata po toplom gostoprimstvu. Egzotični hramovi i palače, smješteni protiv zapanjujućih prirodnih pozadina, neke su od glavnih atrakcija.
Dnevne temperature dosežu do 30C, a temeperetura mora između 26 I 29C, vlažnost zraka je u ljetnom periodu suha.

Hrana na Baliju je fantastična, cjenovno jako povoljna. Na svakom uglu se nalazi warung ili restoran s lokalnom ili zapadnjačkom hranom. Lokalna hrana su nasi goreng (pržena riža, s povrćem i često piletinom), mie goreng (prženi rezanci na isti način), nasi campur (razne vrste mesa i povrća na podlozi od riže) i riblji specijaliteti od bijele ribe, lignji i kozica. Hrana je za europske pojmove dosta začinjena, te možete uživati i u ponudi europskih i meksičkih jela. Uz ovakvu klimu se podrazumjeva i konzumacija raznih voćnih salate i shakeovi od nama poznatih, ali i egzotičnih vrsta voća.

Za razliku od nekih drugih dijelova Indonezije, alkohol je moguće svugdje kupiti. Lokalno pivo Bintang je odlično i povojno, ali su vina i jača pića zbog visokih poreza puno skuplja nego Europi (pri dolasku možete unijeti do 1L alkohola po glavi). Arak je jeftina, lokalna rakija od palminog stabla, ali zbog slučajeva trovanja metanolom, ne preporučuje se konzumirati arak ako nije iz provjerenog izvora.
Noćni život je na Baliju na potezu od Kute do Canggua, odličan i bogat. Od beach barova i mjesta sa živom glazbom do vrhunskih clubbing mjesta.

Valuta u Indoneziji je rupi (rupiah) I računa se u hiljadama, tako je npr 20 hiljada rupija oko 2,5 KM, znaći maknite onde hiljade, I imat ćete iznos, iako je lijepo jednom biti I milioner, jer ćete u svom novčaniku imati upravo takve iznose rupia. U pravilu se svugdje plaća isključivo rupijima, iako će za "dobar tečaj" često primiti i eure ili dolare. No mjenjačnica ima na svakom koraku i u pravilu je tečaj povoljan, iako zna varirati 5-10% ovisno o lokaciji (što bliže plaži to viši) ili satu (što kasnije u danu to viši). Prilikom mijenjanja novca obavezno pripazite i izbrojite novac jer prevare nisu rijetkost.

U cijenu aranžmana je uključeno:
 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Bali – Sarajevo (presjedanje u Dohi)
 • Smještaj u hotelima 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom
 • Organizacija putovanja


U cijenu aranžmana nije uključeno:
 • Aerodromske takse – 175,00 KM (plaća se u agenciji)
 • Putničko-zdravstveno osiguranje
 • Transfer do smještaja (lokalni prijevoz cca 20,00 EUR po taksiju, transfer sa dočekom cca 50,00 EUR)
 • Doplata za usluge polupansion – 15,00 EUR po danu/osobi
 • Doplata za all inclusive uslugu – na upit
 • Doplata za hotel 5*
 • Doplata za pogled more – cca 200,00 KM po sobi
 • Indiviudalni troškovi

Napomena:

• Viza za državljane BIH NIJE POTREBNA!¨- Plaća se stiker na licu mjesta!
• Prilikom rezervacije putovanja izdaje se avio karta, samim tim putovanje može imati karakter individualnog putovanja, a ne grupnog. U tom slučaju asistencija agencije će biti prilikom odlaska na Bali te doček od strane osoblja hotela.
• Transfer do hotela se bira lično.
• Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju.
• Putnička Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljag ili uništenje prtljaga.
• Putnička Agencija nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćen za istu se ne vraća od strane agencije niti putnik ima pravo žalbe, kao i na povrat sredstava za izdatu avio kartu.

1.I 2.DAN SARAJEVO - DOHA - DENPASAR (BALI)

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi cca 12:00h. Let u trajanju cca 6h, te presjedanje na let prema Baliju. Dolazak u Bali u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.-8.DAN BALI

Doručak. Slobodno vrijeme za kupanje, relaksaciju i odmor.
Mogućnost za obilazak i fakultativne izleta (uz doplatu lokalnoj agenciji):

KINTAMANI, cjelodnevni izlet koji uključuje predstavljanje tradicionalnog plesa Barong i Kris koji simboliziraju borbu dobra i zla,
Posjetu selu Celuk u kojem se mogu povoljno kupiti proizvodi od srebra i zlata, selu Mas u kojem se proizvode tradicionalni suveniri od drveta.

Selo Kintamani iz kojeg se pruža veličanstven pogled na vulkan Batur. MISTIKA ISTOČNOG BALIJA, cjelodnevni izlet koji uključuje posjetu Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica),
Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”.

MAGIČNI SJEVER, cjelodnevni izlet koji uključuje odlazak do sjeverne obale, a potom do planinskih predjela do 1.200 m nadmorske visine, uključuje razgledavanje jezera Bratan i hrama Ulun Danu posvećenog boginji vode, jezera Buyan i Tamblingan (šume u okolici jezera netaknute su više od hiljadu godina) i grada Singaraja u čijoj se blizini nalazi plaža Lovina prekriven crnim pijeskom.

NEZABORAVNI ZALAZAK SUNCA, poludnevni izlet koji uključuje odlazak do jednog od najljepših balinežanskih hramova – kraljevskog hrama Mengwi (izgrađen 1634. god.), posjet svetoj šumi majmuna u blizini sela Alas Kedaton te posjet hramu Tanah Lot izgrađenom na vrhu stijene iz kojeg se može uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu.

9.DAN DENPASAR (BALI) - DOHA - SARAJEVO

Transfer prema aerodromu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Dohi u 00:35h. Dolazak u ranim jutarnjim satima u Dohu, te presjedanje na let prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo cca 11:35h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Contact us